Srbija: Medicinski turizam ”mamac” za strance

Izvor: BKTV News, 08.Jul.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Medicinski turizam ”mamac” za strance

Iz godine u godinu, sve veći broj stranaca dolazi u Beograd turistički ali i zbog plastične hirurgije, kao i stomatoloških usluga jer su cene ovih usluga čak upola jeftinije nego u Evropi.

Najpopunjeniji termini su tokom uskršnjih i prvomajskih praznika kao i sezona godišnjih odmora u kojoj posetioci žele da spoje lepo i koprisno.
“Svemu tome doprineo je internet, jer danas pacijentima nije potrebna agencija za medicinski turizam već mogu sami na internetu da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << provere kod koga treba da idu i dolaze direktno”, objašnjava dr Milan Colić iz Klinike “Colić”.
Ono sto ovde mogu dobiti kod vrhunskih stručnjaka i odličnim materijalima, teško da bi sebi mogli da priušte u inostranstvu.
Ugradnja implanta u Nemačkoj košta i više od 15.000. evra a u Srbiji se kreće od 2.500 do 3.000 evra.
Sve popularnija korekcija nosa, u Evropi bi kostala više od 10.000. evra, dok u Srbiji možete da je uradite i za 2.500.
Za povećanje usana u Srbiji, morate da izvojite do 400 evra, dok je ova intervencija u Evropi i dvostruko skuplja.
Poslednjih godina, kod stranaca je veoma popularan i takozvani dentalni turizam.
“Dentalni turizam je u par poslednjih godina postao zastupljen u našoj zemlji i to na inicijativu nas stomatologa, uglavnom zahvaljujući ličnim poznanstvima”, objašnjava Tanja Žugić iz Ordinacije “Žugić”.
“Mi imamo i apartman,koji je obezbeđen baš za naše pacijente koji dolaze iz inostranstva i ostaju u njemu onoliko koliko traje sama intervencija”
Cene za pojedine usluge u stomatološkim ordinacijama su u odnosu na Evropu i Ameriku u Srbiji i trostruko niže.
Dok za pregled i konsultacije u Nemačkoj i Velikoj Britaniji mora da se izdvoji do 100 evra, u Srbiji se ova usluga naplaćuje 30 evra.
Vađenje zuba u Evropi košta više od 100 evra, dok je u Srbiji 20 evra. Krunica u Nemačkoj košta 800 evra, a u Srbiji 100.
Fiksne proteze koštaju i više od 3.000 evra, dok se u Srbiji cena kreće od 600 do 1.000 evra.
U Srbiji postoje i agencije koje se bave dentalnim turizmom, ali ljudi za sada sami pronalaze ordinacije i klinike putem interneta.
Izvor: b92.net

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.