Srbija: Kampanja za zdravu trudnoću

Izvor: B92, 13.Nov.2013, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Kampanja za zdravu trudnoću

U deset gradova Srbije počinje polugodišnja kampanja tokom koje će žene dobiti informacije o zdravoj i sigurnoj trudnoći, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stručnjaci Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije će u Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu, Petrovcu na Mlavi, Šapcu, Užicu, Kraljevu, Čačku, Leskovcu i Beogradu održati tribine namenjene budućim roditeljima.

Karavan "Koraci za zdravu trudnoću" traje do aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2014. godine.

Direktorka projekta "Koraci za zdravu trudnoću" Mima Fazlagić je kazala da se "mora govoriti o trudnoći kao zdravlju, i raditi na preventivi, a cilj je da promovišemo zdravu trudnoću".

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, Berislav Vekić rekao je da Srbija zbog negativne stope prirodnog priraštaja godišnje izgubi po jednu varoš od 30 hiljada stanovnika.

S tavom stopom nataliteta Srbija bi nestala kroz 250 godina, rekao je Vekić.

Na konferenciji za štampu je u ime svoje fondacije govorila i supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić i rekla da "moramo podržati žene koje su se u ovako teškim vremenima odvažile da budu majke".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.