Situacije koje teraju na smeh

Izvor: S media, 25.Mar.2011, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacije koje teraju na smeh

Čini se da je u ljudskoj prirodi duboko ukorenjeno da ne možemo da se suzdržimo od nepriličnog smeha. Ponekad smo živčani pa se smejemo kao lud na brašno za vreme poslovnog razgovora, ili od straha kada se prvi put upoznamo sa njegovim/njenim roditeljima.

Spoticanje: Žena hoda sigurnim korakom i odjednom se spotiče i jedva zadrži na nogama. Mi, posmatrači, umesto da pomognemo, samo želimo da se slatko nasmejemo. Zašto? Sigurno da niko od nas ne bi voleo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << drugi nama smeju kada smo u sličnoj situaciji. Još nas češće tera na smeh kada je u glavnoj ulozi neki stariji građanin, sve dok nas pristojnost ne šutne u zadnjicu i natera da pritrčimo i pomognemo.

Prdež: Prdež je jedna od stvari koja naš smisao za humor svuče na nivo petogodišnjaka. Svi vole šale o prdežu, iako to poriču. Teško da vam prdež ne izmami kez, osim ako je neko tako skuvao da ne možete da dišete, a pri tom ste primorani da to trpite.

Bol: Bol je smešna dok god se... događa nekom drugom! To što se trudite da zadržite izraz saosećaja i pitate nesrećnika da li mu je dobro, ne znači da ste dobro sakrili kikot koj želi da se oskrade mimo volje. Možda ste zlica, ali ne možete sebi da pomognete, zar ne?

Padanje: Spoticanje je smešno, ali padanje je urnebesno. Osim ukoliko nisu stari ljudi, jer tad čak ni automatski nagon za smeh neće da se oglasi zahvaljujući vaspitanju koje smo poneli iz kuće. Čuvajte se samo da se ne smejete kada vidite da neko velik i jak "hvata zeku" po asfaltu, da posle on vama ne namesti rebra.

Klizanje: Kada stegne zima, jedan od najzabavnijih prizora je videti ljude kako lete po Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Rukice gore, nogice gore... Ništa bolji nisu ni klizači na ledu, posebno tinejdžeri koji pokušavaju da se dokažu težim trikovima, pa se zalepe na ogradu.

Klinci: Deca su jednostavno smešna bića, zar ne? Ponekad će reći ili učiniti ešto tako smešno i slatko da nećete moći da izdržite a da ne prepričavate to danima. Oni su tako zabavni i smešni, a izraz na licu kada se preture i padnu i drhtanje usana pre nego što će da počnu da plaču... Odrasli si stvarno ponekad tako loši...

Govor: Naglasak, neobični lokalni izrazi, izmišljene reči da bi izgledali pametnije, pokušaj stranaca da govore naš jezik... su stvari na koje se smejemo automatski.

Svečanosti: Svečanosti gde su svi uštogljeni i drže do protokola su najgora mesta gde bi mogao da vas uhvati snapad smeha. Možda ozbiljnost same prilike čini da želite da se smejete? Teško da ima onih koji nisu imali iskustva sa kikotanjem za vreme venčanja u crkvi, ispita na fakultetu ili sahrane. Ponekad, ipak, ne možete da se izvučete izgovorom da "smeh produžava život".

D.B.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.