Samo 5 ovih koštica dnevno i mirni smo

Izvor: Mondo, 10.Okt.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo 5 ovih koštica dnevno i mirni smo

Kažu da su to najzdravije koštice na svetu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Koštice kajsije su se odavno koristile za lečenje i prevenciju mnogih bolesti.

Najnovija istraživanja su pokazala da je zaista reč o odlično imunološkom i hranjivom dodatku, koji može da nas sačuva i do kancera, pre svega zbog obilja vitamina B17 - koji svojim delovanjem uništava kancerogene ćelije i zaustavlja metastaze.

Princip delovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je jednostavan: ćelijama raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze. Kad unosimo vitamin B17, ćelije raka apsorbiraju molekule glukoze iz tog vitamina, a sa enzimom beta-glukozidazom "otključavaju" benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući vlastitu smrt.

Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza vitamin B17 je izrazito smrtonosan za ćelje raka, dok za ostale zdrave ćelije nije toksičan.

Princip rada vitamina B17 podseća na trojanskog konja: ćelije raka se polakome za glukozom, a kad je apsorbiraju bivaju uništene, piše "Alternativa za vas".

Uz moćan vitaminski arsenal, koštice su izdašan izvor gvožđa, kalijuma i fosfora, koji dodatno poboljšavaju imunitet našeg organizma.

Pojedine studije pokazuju da uzimanje samo pet koštica kajsije dnevno znatno sprečava nastanak tumora i poboljšava imunološku sliku organizma.

Kod postojećih tumora i metastaza preporučuju se tri semenki svakih sat vremena tokom dana.

Pročitajte: Breskve ili kajsije?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.