Sagorite do 500 kalorija bez vežbanja

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sagorite do 500 kalorija bez vežbanja

Ne postoji trik koji će vam skinuti višak kilograma sam po sebi, odnosno, činjenica je da morate da se krećete i da vodite računa o ishrani ako želite vitku liniju. Ali, postoje neki trikovi koji mogu da vam pomognu, odnosno ubrzaju sagorevanje masti, tako da sagorite i do 500 dodatnih kalorija dnevno.

Nutricionistkinja Suzi Barel otkrila je pet saveta koji će vam pomoći da "spržite" dodatne kalorije.

Pijte hladnu vodu

Ranije je otkriveno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hladnoća – tuširanje hladnom vodom, vežbanje napolju – zimi pomaže proizvodnju braon masti. To pomaže telu da efikasnije koristi energiju, što znači da se kalorije brže sagorevaju, odnosno da mršavite.

Nutricionistkinja Barel kaže da ispijanje hladne vode ima slične efekte.

- Telo sagoreva više energije da bi zagrejalo telo zimi, tako da mora da radi isto i kada je izloženo hladnoj tečnosti ili hrani - kaže ona.

Ona dodaje i da je jedna studija dokazala da ljudi koji su konzumirali šest do osam čaša hladne vode dnevno sagore i do 100 kalorija više.

Unosite protein uz svaki obrok

Proteini pomažu da duže budemo siti, zato što ih telo sporije vari. Za razliku od ugljenih hidrata, ne pretvaraju se u šećer.

- U poređenju sa masnom hranom i ugljenih hidratima, proteinske namirnice poput mesa, jaja, ribe i mlečnih proizvoda zahtevaju da telo napornije radi kako bi ih svarilo. To znači da ćete sagoreti više kalorija vareći komad pilećih prsa i salate, nego što ćete sagoreti dok varite sendvič sa šunkom - objašnjava nutricionistkinja.

Ona savetuje da u svaki obrok dodate pomalo proteina, jer ćete na taj način sagoreti dodatnih 20-30 kalorija po obroku.

Umesto u kafić, u šetnju

Zamenite sedenje na kafi sa prijateljicom šetnjom sa prijateljicom. Umesto što biste sele da popijete kafu i da se ispričate, šetajte i ćaskajte – tako ćete biti fizički aktivniji, a da gotovo ni ne osetite.

- Samo 20 minuta šetnje će ubrzati sagorevanje kalorija za najmanje 100 kalorija - ističe nutricionistkinja.

Stajanje umesto sedenja

Možda posao od vas zahteva da sedite i po nekoliko sati, i to ne možete da promenite. Ali, dok seckate namirnice za ručak, recimo, radite to stojeći. Zapravo, sve što možete radite stojeći, a ne sedeći.

Takođe, ako morate da sedite veći deo dana, nije loše da navijate alarme koji će vas podsetiti da ustanete makar na pet minuta da prošetate po kući, kancelariji...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.