S mršavkom seks kraće traje!

Izvor: eKlinika.rs, 03.Feb.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S mršavkom seks kraće traje!

Izgled muškarčevog tela ima i te kako veze sa seksualnim učinkom, kažu naučnici. Iako je mnogim ženama san da njihov izabranik ima vitko telo sa istaknutim mišićima, praksa pokazuje da muškarci takve građe i nisu baš naročito izdržljivi u seksu.
Freeimages.com

Prema najnovijim istraživanjima, muškarci nešto veće telesne težine i sa obimom struka većim od 92 centimetra u proseku imaju duže seksualne odnose za 7,3 minuta. Naime, muškarci koji imaju stomačić >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << imaju i veći nivo hormona estradiola, koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu. Osim stomačića, većoj muškoj izdržljivosti doprinose još neke stvari. Statistika kaže da će seks duže trajati s muškarcima koji su obrezani, ali i da korišćenje kondoma produžava seksualni odnos zbog smanjene osetljivosti nerava na glaviću.
Da se žene pitaju, u savršenom svetu seks bi u proseku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 odsto pripadnica nežnijeg pola. To ne uključuje predigru, koja bi po njihovom mišljenju trebalo da traje bar 10 minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje, pa i oralni seks.
Čitaj dalje >>
U stvarnosti, studije pokazuju da prosečni seksualni odnos traje od tri do sedam minuta, a oko 25 odsto muškaraca pati od prevremene ejakulacije, zbog čega i sam seks traje manje od tri minuta. Takođe, od pet do deset odsto muškaraca muči odložena ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu doživeti orgazam s partnerkom ili im za to treba neuobičajeno mnogo vremena, više od 30 minuta.
Uzroci oba problema su najčešće psihološki, ali se mogu povezati i sa zavisnošću od pornografije, kao i fizičkim tegobama poput povišenog krvnog pritiska, dijabetesa, poremećaja štitaste žlezde, kao i urološkim problemima.
Malo manje poznate, ali vrlo, vrlo erogene zone
Evo pet poteza za koje možda niste imali pojma da postoje, ali su i te kako pogodni za vruće raspoloženje i kada je napolju baš hladno!
1. Prelazite vrhovima prstiju preko njegovih usana i videćete da će vas partner vrlo brzo zamoliti da to isto učinite jezikom.
2. Šaputanje nesumljivo uzbuđuje, ali nežni dodiri ušne školjke usnama učiniće da oboje poželite da odmah završite u krevetu.
3. Verovatno vam nikada nije palo na pamet da nežno dodirujete partnerovu podlakticu. E pa, vreme je za promenu, jer je podlaktica prepuna nervnih završetaka vrlo osetljivih na dodir.
4. Potez od palca do ručnog zgloba idealan je za laganu masažu, koja uopšte nije naivna kao što izgleda. Iskoristite je za podizanje uzbuđenja i uživajte.
5. Samo jedan poljubac u vrat pozadi biće dovoljan da vašem partneru kolena klecnu.

Izvor: ALO!

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.