Rešite se zubobolje za samo pet minuta

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2012, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite se zubobolje za samo pet minuta

Ništa ne boli tako jako kao zub! A najgore je ako počne da boli u toku noći kad ne možete kod svog stomatologa. Imamo rešenje (doduše, privremeno dok ne skupite hrabrost i odete kod čika Zube)!

Sve što vam je potrebno jeste kockica leda, koju ćete staviti na pregib između palca i kažiprsta, a zatim lagano trljati po tom području dlana pet do sedam minuta.

Baš to područje na dlanu je mesto na kojem se nalaze završeci živaca povezani sa centrom za bol u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mozgu, koji kontrolišu stepen bola u rukama i glavi. Trljanje ledom blokira te centre, a 90 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju potvrdilo je da im je ta tehnika ublažila zubobolju.

Naravno, ovo je samo kratkoročno rešenje da se ublaži bol dok ne uspete da zakažete termin kod svog stomatologa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.