Prva api-komora na Zlatiboru: Lečenje vazduhom iz košnice VIDEO

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 14:40

Prva api-komora na Zlatiboru: Lečenje vazduhom iz košnice VIDEO

Užičanin Sreten Obućina otvorio je prvu api-komoru na Zlatiboru. Spojio je tradicionalni istočnjački način lečenja sa savremenom tehnologijom.

Za košnicu kažu da je prirodna apoteka i u mnogim evropskim zemljama je sve popularnija terapija vazduhom iz košnice. Ova terapija u Srbiji je u povoju, a jednu od prvih takozvanih api-komora je izgradio Sreten Obućina na Zlatiboru.

''To je prirodna apoteka, iz nje izlaze aromatični mirisi meda, propolisa, polena i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perge'' rekao je on.

Za one koji imaju problema sa udisanjem uz svaki aparat ima ventilator koji olakšava uduvavanje vazduha u crevo i do usta. Sreten kaže da ima dosta interesovanja, a korišćenje apikomore rado preporučuje i sportistima koji su na Zlatiboru na visinskim pripremama.

U narednom periodu Sreten planira dodatno opremanje kućice kako bi ljudi mogli da udišu vazduh iz otvorenih košnica, koji utiče na dobro raspoloženje, smirenost i miran san.

Da bi terapija imala maksimalan efekat potrebno je sprovoditi 20 dana

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.