Projekat Zdravi zubići udruženja we.care

Izvor: B92, 29.Apr.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Zdravi zubići" udruženja we.care

Zdravi Zubići” je projekat humanitarnog karaktera organizacije we.care, koji ima za cilj da u obilascima u trajanju od tri nedelje edukuje stanare prihvatilišta za decu bez roditelja i decu hraniteljskih porodica, o pravilnom pranju i održavanju higijene zuba.

Veliki broj prihvatilišta za decu bez roditelja, decu obolelu od raka, kao i za odraslla lica i beskućnike, i hraniteljske porodice se nalaze u situaciji da nemaju dovoljno sredstava ( odeća, hrana, sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za higijenu, knjige, igračke itd. ) kako bi omogućili neometano funkcionisanje svih osoba. Ovim projektom pokrivamo, jedan jako bitan aspekt tih nedostataka, a to je pomoć stomatologa i obezbeđivanje sredstava za održavanje higijene zuba, a potom i ostalih potrebnih sredstava predviđenih projektom. Studenti stomatološkog fakulteta koji učestvuju u projektu, doživljavaju ga i kao vid prakse, dok stanari prihvatilišta kao veliku pomoć na svoje zdravstveno stanje i potrebe za sredstvima.

Kroz kreativan rad, demonstraciju na modelima i mentorstvu studenata stomatološkog fakulteta nauče kako da peru zube, koliko dugo i učestalo. Šta je dobro jesti, šta može biti loše i zašto je zapravo pranje zuba dobro po njih. Projekat uključuje partnere, koji će obezbediti sva potrebna sredstva koja bi se podelila deci na kraju, u poslednjoj nedelji projekta, kao i obezbeđenih par termina za popravku zuba deci koja budu odabrana, na dečijoj klinici u Beogradu.

Cilj nam je da kroz ovaj projekat uključimo i gradjanje koji će u odredjenim terminima moći u prihvatilišta da donesu sredstva za higijenu, hranu, igračke, školski pribor, odeću… sve što toj deci može mnogo značiti.

Ustanove koje će učestvovati u ovom projektu su:

1) Centar za porodični smeštaj i usvojenje, Radoslava Grujića 17.

2) Prihvatilište za decu Beograd, Bulevar Oslobođenja 219.

Organizator poziva sve koji mogu da uzmu učešće u akciji.

we.care je novoosnovana nevladina organizacija sa misijom da pokretanjem drugih i izdradnjom mreže partnera na najbolji način doprinesemo rešavanju svih socijalnih problema unutar i van našeg društva.

we.care je projektno orijentisana organizacija kroz koju želimo da pre svega doprinesemo rešavanju socijalnih problema i promenimo način na koji ljudi gledaju dobrotvorne svrhe i socijalni poslove u Srbiji.

Tri stvari koje nas razlikuju od drugih:

1. 100% donacija se koristi isključivo za njihovu namenu.

2. Svaku donaciju javno dokazujemo fotografijama računa, kupljenih proizvoda, uručenjem istih onima kojima su namenjeni, putem društvenih mreža, sajta... Čime dobijamo veliku podršku naroda i priliku da i njih uključimo u aktivnosti.

3. Razrađena mreža partnera i studenata/aktivista za svaki od projekata, kako bi ostvarili što veći uticaj. U startu imamo veliku podršku od mnogobrojnih studenata i studentskih organizacija, koji nas podržavaju u svim aktivnostima i koje želimo da uključimo u inicijativu.

Šta želimo da postignemo:

1. Kao ključni cilj jeste da kroz sve naše aktivnosti i strategije doprinesemo rešavanju socijalnih problema, kroz sada privremena, kasnije dugoročna rešenja.

2. Da bi to postigli, želimo da neformalno edukujemo prvenstveno studente, a potom i ostale građane, o tome koliko zaista imaju sve potrebno za normalan život, naspram onih kojima je pomoć zaista potrebna.

3. Time podstaknemo aktivizam, inicijative i liderstvo u našem okruženju, kasnije i šire. Želimo da pokrenemo studente i ostale građane, njihove sposobnosti, kreativnost i inicijative i da kroz sve naše programe i aktivnosti zaista značajno doprinesemo rešenju socijalnih problema.

4. Da našim projektima i drugim aktivnostima pružimo kompanijama pravo rešenje za ulaganje u svoje CSR (Corporate Social Responsibility) aktivnosti i da ih kao takve dodatno podstaknemo.

Do sada je realizovano više projekata, pomoću kojih je organizacija doprinela rešavanju ključnih socijalnih problema u našem okruženju . (više o tome)

Naredni projekat organizacije we.care je projekat “Zdravi Zubići”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.