Preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja i Kliničkom centru

Izvor: Megafon.co, 01.Nov.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja i Kliničkom centru

Besplatni preventivni pregledi za Nišlije i ovog vikenda. U niškom Domu zdravlja građani će moći da provere krvni pritisak, šećer u krvi, EKG i pregled vida. U Kliničkom centru, takođe, vid, krvni pritisak, ali i neurološko stanje.
I u Domu zdravlja i u Kliničkom centru, pregledi se obavljaju 3. novembra od 8 do 16 sati. Akcija se organizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja. Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima, kako osiguranicima RFZO, tako i onima >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << koji nemaju zdravstveno osiguranje. Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje. Akcija se organizuje po planu Ministarstva zdravlja.
Dom zdravlja Preventivni pregledi krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš. EKG pregledi obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge, pored info pulta. Preventivni pregledi vida – u prostorijama Odeljenja oftamologije, na petom spratu. U toku akcije deliće se i promotivni materijal sa važnim informacijama.
Klinički centar U specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti KC Niš, koje se nalaze u prizemlju nekadašnje zgrade hirurških klinika, specijalisti oftamologije obavljaće preventivne preglede organa vida. Na spratu iznad, u specijalističkim ambulantama neurologije, biće organizovani i opšti neurološki pregledi, A sem toga, svi zainteresovani pacijenti, moći će da provere i visinu krvnog pritiska. Ali dobiju potrebne savete medicinskog osoblja.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.