Pregledi koje ne treba zanemariti

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2013, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregledi koje ne treba zanemariti

Redovna poseta doktoru je nešto što mnogi, na žalost, olako shvataju. Ne morate da idete na pregled zbog posekotine ili prolazne glavobolje, ali nekoliko pregleda mora biti na vašoj godišnjoj listi. Sa zdravljem nema šale!

Da li ste znali da značajan deo glavobolja i želudačnih bolova nastaje zbog kvarnog zuba? Redovnim pregledom i eventualnim popravkama sprečićete mnoge boljke. Stomatolozi preglede preporučuju bar dva puta godišnje.

Oči treba da proveravate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svakih tri do pet godina, a stariji (preko 40 godina života) svake dve godine. Kako poslovi većine nas danas zavise od računara, naš vid je mnogo osetljiviji. Zbog toga su kontrole vrlo bitne, a zamolite doktora da vam preporuči neke vežbe za vid, posebno ako ste često za kompjuterom.

Žene bi trebalo bar jednom godišnje da posete ginekologa. Ovi pregledi su vrlo važni za reproduktivno zdravlje, posebno jer je prisutan sve veći porast malignih oboljenja, poremećaja menstrualnog ciklusa i polno prenosivih bolesti.

Obavezni su jednom godišnje i iskoristite ga da proverite i nivo holesterola. Pratite svoje zdravlje da biste potencijalnu bolest otkrili u ranom stadijumu kada je moguće da se uspešno izleči.

Stres, užurban život, ali gojaznost i energetska pića glavni su krivci za povišen krvni pritisak. Broj ljudi, koji su pogođeni ovom bolešću je u porastu, a zapanjujuće je da je među njima i sve više mladih ljudi. Zato je ovaj pregled na listi najbitnijih i treba ga uraditi bar jednom godišnje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.