Povratila glas nakon 35 godina

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratila glas nakon 35 godina

Jednoj ženi iz Ohaja je nakon 35 godina vraćen glas.

Džen Kristijan (52) je pre više od 3 decenije imala saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila vrat na četiri mesta i skoro potpuno izgubila glas. Dve godine kasnije upoznala je budućeg supruga koji je sve do sada nije čuo kako priča.

Kristijanova je nedavno upoznala ORL specijalistu dr Sida Koslu sa Univerzitetske bolnice u Sinsinatiju koji je nizom operacija na grkljanu uspeo da je izleči.

Dr Kosla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je studirao i mašinstvo na MIT i iskoristio je svoje znanje inženjera za usavršavanje medicine. On je primenio tehnologiju avio-mašinstva i teorije uticaja vetra na mlazni motor. Naime, doktor kaže da vetar utiče na motor isto kao što utiče na sposobnost govora.

Džen je čula za dr Koslu dok je bila u tržnom centru. Kada ju je neka žena čula kako jedva govori, dala joj je doktorovu vizit kartu.

"Volela bih da se zahvalim toj ženi što mi je dala 'čudesnu kartu'", kazala je Kristijanova za TV kanal Fox 19.

Sada Džen priča više nego ikad. "Moj muž je govorio kako ima savršenu ženu, onu koja ne priča", našalila se ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.