Ozempik mi je duplirao kilažu

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 09:37

"Ozempik mi je duplirao kilažu"

Remi Bader je plus sajz model i žena kojoj je lekar prepisao lek Ozempik koji je pogoršao njeno stanje.

Remi ima 27 godina, a nakon što je počela da koristi popularni lek koji su mnogi zloupotrebljavali, istakla je da se njeno stanje pogoršalo, te da je samo imala veću želju za prejedanjem.

Prema njenim rečima, dobila je dva puta više kilograma nakon što je prestala da uzima Ozempik.

Ona je u podkastu "Not Skinny But Not Fat" ispričala kako je tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kasnije shvatila da je taj lek postao "trendi droga", s obzirom na to da je njoj trebao zbog stvarnih problema.

Remi je u podkastu ispričala da joj je lekar preporučio da proba „Ozempik“ 2020, ubrzo nakon što je dobio odobrenje od FDA, jer je ona imala preddijabetes, insulinsku rezostenciju i dobijala je na težini.

Kada je prestala da ga uzima nakon nekoliko meseci, kilogrami su se vratili i ona je ponovo posetila lekara.

"Posetila sam doktora i on joj je rekao je razlog tome 100 posto to što sam koristila Ozempik. On me je naveo da mislim da nisam bila dugo gladna i izgubila sam malo na težini. Nisam želela da budem na leku dugoročno. Pretpostavila sam da ću, kada prestanem da ga pijem, ponovo morati da gladujem. I jesam, moja glad je postala mnogo gora. I za to krivim Ozempik", rekla je ona.

Podsetimo, u jednom periodu je došlo do nestašice ovog leka koji je neophodan ljudima sa dijabetesom, baš zbog zloupotrebe jer su ga čak i poznate ličnosti koristile za mršavljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.