Ovoliko seksa je potrebno da budete srećni

Izvor: eKlinika.rs, 03.Feb.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovoliko seksa je potrebno da budete srećni

Obično se priča da stabilnost u vezi održava često upražnjavaje seksa, međutim, veliko istraživanje je pokazalo da smo živeli u zabludi.
Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Istraživanje univerziteta u Torontu pokazalo je da je parovima dovoljno da imaju seks samo jednom nedeljno da bi bili srećni i da bi njihova veza bila bajkovita.
Oni koji uskaču u kevet češće nemaju veće koristi za svoje veze.
Naučnici su analizirali podatke koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << se skupljali 14 godina od oko 2.400 heteroseksualnih bračnih parova i onih koji su u ozbiljnim vezama u SAD.
Pročitaj ostatak teksta >>
Kod tih parova je dokazano da su zadovoljniji ako imaju odnos samo jednom nedeljno.
„Iako je često upražnjavanje seksa asociralo na veću sreću, sada je dokazano da je dovoljno samo jednom nedeljno“, naglasila je Ejmi Muiz, koja je vodila ovo istraživanje.
„Naši rezultati pokazuju da je bino održavati intimnu povezanost sa partnerom, ali ne treba imati seks svakog dana dokle god imate tu povezanost. Naše istraživanje sprovedeno je među muškarcima i ženama, mladim i starim osobama“, dodala je Muizova

Izvor: ALO!

Nastavak na eKlinika.rs...






Povezane vesti

Za sreću u vezi dovoljan je i jedan seks nedeljno!

Izvor: eKlinika.rs, 04.Feb.2016, 11:02

Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na velikom uzorku ispitanika u SAD, pokazalo je da je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću parova. Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock.. TORONTO – Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na velikom uzorku ispitanika u Sjedinjenim Američkim...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.