Ove znake koje vam telo šalje nemojte ignorisati

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove znake koje vam telo šalje nemojte ignorisati

Ljudski organizam je savršeno precizan, ali veoma osetljiv mehanizam. Ukoliko dođe do nekog poremećaja, telo će vam poslati znak da nešto nije kako treba.

Vaše je obratite pažnju na te vrlo suptilne signale. Nipošto ih nemojte ignorisati, jer nekada mogu ukazivati na ozbiljniji poremećaj, piše portal indiatimes.com.

Tamni podočnjaci

Pored nedovoljno sna, vaše tamne podočnjake može uzrokovati i anemija, stanje kada telo ne proizvodi dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crvenih krvnih zrnaca. Ne treba odmah paničiti, ali ako ste se dobro odmorili, a tamni kolutovi oko očiju su ostali, proverite krvnu sliku.

Nejasan vid

Ukoliko vam se često desava da ne možete da prepoznate ljude ili ne vidite jasno saobraćajne znake sa uobičajene razdaljine, nemojte možda su vam potrebne naočare. Odvojte malo vremena za posetu oftalmologu.

Krčanje u stomaku

Osim kao signal gladi, krčanje u stomaku se javlja i iz drugih razloga. Ako svoj stomak čujete samo povremeno, nemate razloga za brigu. Ukoliko je krčanje postalo svakodnevna pojava, ili je praćeno bolovima, vreme je za posetu lekaru.

Perutanje kože

Perutava koža često ukazuje na nedostatak vitamina, pa ćete problem rešiti uravnoteženom ishranom. Ako je perutanje praćeno i svrabom, verovatno je u pitanju gljivčna infekcija.

Gubitak čula mirisa

Ukoliko ste relativno mladi, a primetili ste da vam nos nije tako precizan kao ranije, uzrok tome može biti upala sinusa ili virusna infekcija. Nemojte nagađati ili se sami lečiti, već idite na pregled.

Treperenje kapaka

Ako ste proveli previše vremena radeći na kompjuteru, vrlo verovatno da je vašim očima potreban samo odmor posle koga će treperenje proći. Ako ipak potoraje, može biti prvi simptom nekog nervnog poremećaja ili nedostatka vitamina i minerala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UZBUNA, VREME JE ZA DOKTORA! Ovih 6 znakova koje vam telo šalje nikako nemojte ignorisati!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2017

...Na vama je da obratite pažnju na vrlo suptilne signale kojim telo nešto želi da poruči Nikako ne smete da ih ignorišete, jer nekada mogu da ukažu na ozbiljne poremećaje..Tamni podočnjaciFoto: Profimedia..Nije samo nedovoljan san uzrok tamnih podočnjaka Nih može izazvati i anemija, stanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.