Oticanje noge, otežano gutanje...

Izvor: B92, 18.Maj.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oticanje noge, otežano gutanje...

Imam 25 god i već nekoliko meseci mi otiče leva noga i osećam otežanu razliku pri hodu u odnosu na drugu nogu, kao i neku vrstu tupog bola u predelu kolena. Javila sam se svom lekaru, ali analiza krvi je bila u redu, kao i rezultati vaskularnog hirurga, pa nikakva terapija nije uspostavljena. Poslednjih nekoliko nedelja primetila sam da mi se s vremena na vreme grče mišići na vratu, ali nisam tome pridavala značaj. Međutim, već nekoliko dana osećam upalu u tom delu i teže gutam, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mi je data anestezija, otprilike takva vrsta osećaja. Ne znam da li je upala krajnika ili nešto što bi moglo da ima veze sa nogom, pa vas molim da mi date savet i informaciju šta bi moglo da bude u pitanju. Brine me cela situacija, jer nikada nisam imala problema sa zdravljem, osim gripa, a sada imam osećaj kao da mi deo po deo tela otkazuje.

U skladu sa Vašim tegobama koje ste naveli, kao i pregleda koje ste već obavili, mišljenja sam da je neophodno da Vas pregleda ORL lekar kao i neurolog. Veoma je teško izjasniti se šta bi moglo da bude kod Vas samo na osnovu Vašeg pitanja. Savet je da posetite ova dva lekara specijaliste.

Dr Danka Grudić, lekar opšte medicine

http://www.dr-ristic.com

Odgovore lekara ni u kom slueaju ne treba da shvatite kao postavljanje dijagnoze ili za terapiju bolesti ili drugog zdravstvenog stanja. Ukoliko mislite da imate zdravstveni problem, morate da kontaktirate nadležnog lekara na odgovarajuai naein.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.