Oboleli od hepatitisa C u Nišu nisu ugroženi

Izvor: Mondo, 31.Okt.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboleli od hepatitisa C u Nišu "nisu ugroženi"

Ispituju se razlozi obolevanja od hepatitisa C na odeljenju dijalize u Nišu

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da su preduzete sve mere i da je toku ispitivanja kako je na Klinici za nefrologije u Nišu od hepatisa C obolelo 25 pacijenta.

On je novinarima u Beogradu rekao da se proveravaju svi zaposleni i da su zamenjeni svi aparati.

Kako je istakao, najvažnije da nema novih slučajeva obolevanja, kao i da nijedan oboleli pacijent >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije ugrožen, niti je zahtevao hospitalizaciju.

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu potvrdilo je u ponedeljak da je 25 pacijenata koji dolaze na dijalizu obolelo od hepatitisa C i da je na Klinici za nefrologiju proglašena epidemija te bolesti.

Kako je tada saopšteno epidemija te bolesti prijavljena je 27. juna, ali javnost o tome nije obaveštena jer se broj obolelih kreće u svetskim okvirima kada je reč o krvno prenosivim infekcijama dijaliziranih pacijenata.

Epidemija hepatitisa C na niškoj Klinici

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.