Nove zdravstvene knjižice, novi problemi

Izvor: Mondo, 08.Feb.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove zdravstvene knjižice, novi problemi

Eelektronske zdravstvene knjižice koriste se tek mesec dana, ali već zadaju muke građanima.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

  "Dobili smo nove knjižice, firma je uredno platila doprinose, ali kada sam otišla kod lekara nastao je problem. Kada su u Domu zdravlja ubacili knjižicu u čitač, pokazivalo je da nije overena, pa su me vratili. Na kraju se ispostavilo da RFZO ne ažurira redovno podatke o osiguranicima", kaže za "Kuirir" jedan korisnik nove knjižice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji se redakciji obratio želeči da ih obavesti o problemu.

Drugi su se žalili na kvalitet knjižica jer im je, kako kažu, otpao čip!  U tom slučaju morate do šaltera RFZO kako biste uložili reklamaciju.

Nove knjižice su, kažu, stvorile gužve u čekaonicama domova zdravlja zato što medicinari još nisu savladali rad na sistemu za čipovane dokumente.

U RFZO, međutim, kažu da nema nikakvih problema u primeni novih knjižica, i dodaju da je na sajtu Fonda moguće proveriti da li je sve u redu sa knjižicama, zatim preko aplikacije, kao i putem telefona.

U RFZO odbacuju i primedbe na kvalitet kartica i nedostatke sistema.

"Fond nije odgovoran za metrijal od koga se proizvode kartice. Takođe, performanse zdravstvenih informacionih sistema u zdravstvenim ustanovama nisu u našoj nadležnosti", kažu u RFZO.

Kakvo je vaše iskustvo sa novim zdravstvenim knjižicama? Pišite nam u komentarima...

Pročitajte i ovo:

Do nove zdravstvene knjižice u šest korakaEvo dokle važe stare zdravstvene

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.