Nemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv malih boginja

Izvor: B92, 20.Okt.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv malih boginja

Nemački Bundestag počeo je savetovanja o zakonskim promenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske dece protiv malih boginja, javljaju nemački mediji.

"Moja želja je da nijedno dete više ne oboli od malih boginja i da niko ne umre od posledica te bolesti", rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Tomas Gebard.

On je naveo da bi trebalo da 95 odsto građana bude imuno na male boginje.

Zakonske promene predviđaju da od marta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće godine roditelji prilikom upisa dece u škole i vrtiće moraju podneti i dokaz o vakcinisanju deteta protiv malih boginja.

Za nepoštovanje obaveze predviđena je kazna od 2.500 evra.

Jedina parlamentarna stranka koja ne podržava uvođenje obveze vakcinisanja je desno-populistička Alternativa za Nemačku (AfD).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv malih boginja

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2019

BERLIN - Njemački Bundestag počeo je savjetovanja o zakonskim promjenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske djece protiv malih boginja, javljaju njemački mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.