Negujte i zaštitite ruke tokom zime!

Izvor: TvojPortal.com, 23.Feb.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negujte i zaštitite ruke tokom zime!

Izvor: Rasine.net
Spoljni faktori, kao što su hladnoća, vetar, nagle promene temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, ona vremenom postaje suva i ispucala. Ruke su, pored lica, najizloženiji deo tela, i zato je važno da im pružite adekvatnu negu, posebno na niskim temperaturama. Spoljni faktori, poput hladnoće, vetra, naglih promena temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ona vremenom postaje suva i ispucala.


* Redovno radite piling ruku koji će odstraniti mrtve ćelije sa površine kože i tako omogućiti dubinsku negu. Piling možete kupiti ili napraviti sami. Dovoljno je da pomešate malo meda, krupne soli i pavlake i sve dobro promešate. Nanesite smesu na ruke i utrljavajte je nekoliko minuta. Poželjno je da u ovo doba godine piling radite bar jednom nedeljno. ***Seksi koža za samo nekoliko dana
* Poželjno je da povremeno nanesete i masku, i to je najbolje posle pilinga. Namažite je na ruke, navucite rukavice ili namotajte oko ruku foliju - pod uticajem toplote koža bolje upija sastojke iz hranljivih preparata. Ostavite masku na rukama da stoji oko 15 minuta, pa je isperite prvo mlakom, pa hladnom vodom.
* Da biste maksimalno zaštitili kožu, veoma je važan izbor kreme za ruke. Najbolji efekat daju one napravljene na bazi še butera, suncokretovog, maslinovog, avokadovog ili kokosovog ulja, aloje vere, vitamina... Ako ste se odlučili da provedete odmor na planini i pri tom uživate na skijanju, preporuka stručnjaka je da koristite kreme sa pčelinjim voskom koje su hranljivije i pružaju savršenu zaštitu od hladnoće, pišu Novosti.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.