Nastavićemo da izdvajamo dodatna sredstva za lečenje MS

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 18:17

Nastavićemo da izdvajamo dodatna sredstva za lečenje MS

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će država nastaviti da izdvaja dodatna sredstva za lečenje multiple skleroze u Srbiji.

"Svesna sam toga da imamo veliki broj pacijenata koji nisu pokriveni terapijom, jer jer to jedna od najskupljih metoda lečenja. Nastavićemo da se bavimo time da izdvajamo dodatna sredstva za lečenje multiple skleroze u Srbiji", rekla je Brnabićeva novinarima u Ivanjici.

Ona je dodala da budžet RFZO za lečenje ostalih bolesti nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjivan, već da su opredeljena dodatna sredstva za lečenje multiple skleroze u odnosu na ona data u 2019. godini, kao i da je uvedena inovativna terapija, koja je počela da se proizvodi u Srbiji.

"Ništa ne sme da kasni i ja ću još danas razgovarati sa predstavnicima RFZO", rekla je Brnabićeva na pitanje u vezi sa nabavkom lekova za multiplu sklerozu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.