Napitak za detoksikaciju

Izvor: Studnel.com, 03.Jul.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napitak za detoksikaciju

Toksini koji se obično nalaze u kolačima, pecivima, alkoholu, kafi, mesnim prerađevinama, dakle svemu što volimo da jedemo, sakupljaju se u tkivima i potrebno je da ih se na neki način rešimo. Za pripremu detoks napitka potrebno je da obezbedite: jedan grejpfrut, dve velike šargarepe, jedan krastavac, pet listića mente, dve kriške rendanog đumbira i pola litra vode. Grejpfrut oljuštite, šargarepu i krastavac isecite na trake, ubacite >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << u blender i dobro ispasirajte. Dodajte vodu, rendani đumbir i ponovo sve izmešajte, a na kraju dodajte listiće mente. Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno, najbolje ujutru i pre ručka.
Šargarepa je prepuna vlakana i beta-karotena, odličnog antioksidansa, koji se u telu pretvara u vitamin A. Ovo povrće podstiče probavni trakt na ubrzan rad i efikasno rešava zastoj u stomaku, koji je uzrokovan pretrpanošću nezdravom hranom. Grejpfrut, najpopularnije voće za mršavljenje, ima ulogu čišćenja organizma, jer obiluje vitaminom C, otapa masti i pretvara ih u energiju. Zahvaljujući obilju vlakana koje sadrži, krastavac pruža osećaj sitosti, a osim toga, on je prirodni duiretik, pa vrlo uspešno smiruje nadutost i čisti telo od toksina.


Foto : zenasamja.me
Menta ubrzava i kontroliše probavu i smiruje vaš želudac, a uz to pruža i osvežavajući ukus vašem napitku. Istraživanja pokazuju da je limun najbolji izvor limunske kiseline, koja razlaže namirnice i podstiče bolje varenje, što pomaže jetri da bolje radi svoj posao. Pored toga, ova voćka ima jaka antiseptička svojstva, pa zahvaljujući tome onemogućava razvoj štetnih bakterija u digestivnom traktu.
Tokom detoksikacije, vaše telo će ulagati mnogo napora u revitalizaciju i zato bi trebalo da malo usporite čitav životni tempo, kako se ne biste previše iscrpeli. Trebalo bi, ipak, da nastavite sa fizičkim aktivnostima, ali onim nižeg intenziteta. Joga je najbolja preporuka za ovaj period, jer vam neće oduzeti snagu, već će vam povratiti energiju. Spavajte dovoljno! Potrudite se da budete u krevetu već u 11 sati uveče, jer je to ključno za oporavak organizma od stresa.
Izvori: cosmopolitan.rs, zena.blic.rs.

napitakzdravljevocepovrcedetoksikacija

Nastavak na Studnel.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.