Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2017, 01:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Namirnica koja nas štiti od raka
Istraživanja pokazuju da ova namirnica pomaže da ne obolite od raka debelog creva, a značajno samnjuje rizik i od karcinoma želuca, bubrega, bešike, žuči, dojke i gušterače.
Kupus je decenijama predmet različitih naučnih istraživanja zbog svog zaštitnog delovanja u sprečavanju pojave karcinoma. Osim toga, to povrće je izvrstan izvor vlakana, koja su neophodna za zdravu probavu i zdravlje kardiovaskularnog sistema.
Rezultati jednog japanskog istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokazali su kako osobe koje jedu više kupusa imaju manju šansu za oboljenje od karcinoma debelog creva. Istraživanja su pokazala da kupus može značajno smanjiti rizik i od karcinoma želuca, bubrega, bešike, žuči, dojke i gušterače.
To zeljasto povrće povećava brzinu kojom naše telo metaboliše i izbacuje kancerogene materije. Takođe, štiti DNK kod izlaganja zračenju. Blagotvorno delovanje kupus ima zahvaljujući sulforafanu, sastojku koji pripada grupi glukozinolata, koji igraju važnu ulogu u borbi protiv karcinoma.
Nastavak na Vesti-online.com...