Namirnica koja nas štiti od raka

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnica koja nas štiti od raka

Istraživanja pokazuju da ova namirnica pomaže da ne obolite od raka debelog creva, a značajno samnjuje rizik i od karcinoma želuca, bubrega, bešike, žuči, dojke i gušterače.

Kupus je decenijama predmet različitih naučnih istraživanja zbog svog zaštitnog delovanja u sprečavanju pojave karcinoma. Osim toga, to povrće je izvrstan izvor vlakana, koja su neophodna za zdravu probavu i zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Rezultati jednog japanskog istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokazali su kako osobe koje jedu više kupusa imaju manju šansu za oboljenje od karcinoma debelog creva. Istraživanja su pokazala da kupus može značajno smanjiti rizik i od karcinoma želuca, bubrega, bešike, žuči, dojke i gušterače.

To zeljasto povrće povećava brzinu kojom naše telo metaboliše i izbacuje kancerogene materije. Takođe, štiti DNK kod izlaganja zračenju. Blagotvorno delovanje kupus ima zahvaljujući sulforafanu, sastojku koji pripada grupi glukozinolata, koji igraju važnu ulogu u borbi protiv karcinoma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.