Najstarija porodilja opet želi bebu

Izvor: B92, 15.Dec.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija porodilja opet želi bebu

Žena koja je u žižu javnosti dospela nakon što je rodila dete u 66. godini, sada želi i drugu bebu. Adriana Iliesku, kako se zove ova najstarija "mlada mama" ove godine je napunila 72.

Njena ćerka Eliza začeta je veštačkom oplodnjom 2005. a ovog puta, Adriana se nada sinu.

Ona nije jedina žena koja je dete dobila posle šezdesete godine života – Karmen Bousada je 2006. u 67. dobila blizance, ali je kasnije umrla od tumora i decu ostavila rođacima na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čuvanje.

Takođe, 2008. Raho Devi Loan, dobila je ćerku u sedamdesetoj.

"Ovog puta volela bih da imam sina koji bi mi bio podrška. Za 15 godina on i Eliza mogli bi da me vode u šetnju", nada se Adriana koja će za 15 godina imati 87.

Iliesku je univerzitetski profesor književnosti u Rumuniji, a njen čin osudila je rumunska pravoslavna crkva nazvavši ga "sebičnim" čime je otvorena žučna debata u medijima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.