Muškarci kraće žive u odnosu na žene

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci kraće žive u odnosu na žene

Svake godine skoro 100.000 muškaraca umre pre 75. godine života u odnosu na 60.000 žena, objavljeno je danas na muškom forumu "Muško zdravlje".

Prema najnovijim istraživanjima, ukupno 22 procenta muškaraca u Engleskoj i Velsu umre pre 65. godine naspram 13 procenata žena, a 42 procenta umre pre 75. u odnosu na 26 procenata žena. Takođe, istraživanja su pokazala da 76 procenata populacije koje izvrši samoubistvo čine muškarci.

''U odnosu na žene muškarci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ređe idu kod lekara'', rekao je Tom Spektor, profesor sa koledža za genetsku epidemiologiju u Londonu. ''Velika je biološka razlika između dva pola, tako da ne postoji razlog zašto bi se tela muškaraca i žena ponašala na isti način'', dodao je on.

Spektor je još objasnio kako su žene izdržljivije u životu od muškaraca.

''One su generalno sitnije i niže od muškaraca, a ako uzimaš manje izvora energije živećeš duže'', objasnio je Spektor.

''To možemo videti i na primeru životinja, kišne gliste žive četiri puta duže, ako ne jedu i ne upražnjavaju seks'', dodao je on.

Spektor je zaključio i da muškarci u 50-oj ili 60-oj godini života nisu više upotrebljivi, dok žene jesu, jer se one ostvaruju kao bake, koje pomažu oko dece.

''Proći će hiljade godina evolucije dok moderni muškarac ne promeni svoj način života'', zaključio je on.

Statistike iz 2009. godine su, međutim, povoljnije za muškarce i pokazuju da će muškarci rođeni 2006. godine živeti 3,6 godina duže, a žene 1,9 godina duže u odnosu na one rođene 1990. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.