Mršavljenje pomoću specijalne bakterije

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mršavljenje pomoću specijalne bakterije

Nova bakterija stavlja se u jogurt i proizvodi specifične molekule koji redukuju potkožno masno tkivo u organizmu.

Za potrebe gojaznih osoba engleski naučnici osmislili su potpuno nov način mršavljenja. Spajanjem bakterije lactobacillus, koja je odgovorna za probavu hrane, i propionibacterium acne, koja sintetiše nezasićene masne kiseline i lionolensku kiselinu, dobili su potpuno novi bakterijski oblik, sposoban da gojazne osobe oslobodi suvišnih kilograma.

Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bakterija stavlja se u jogurt i proizvodi specifičan molekul koji redukuje potkožno masno tkivo u organizmu. Naučnici tvrde da na ovako nataloženo masno tkivo treba obratiti posebnu pažnju jer je pokretno, zbog čega može uzrokovati razne upale koje povećavaju rizik od nastanaka mnogih oboljenja, uključujući i tumore, a posebno karcinom debelog creva.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.