Mrgudno doba nastupa od 52. godine

Izvor: B92, 11.Okt.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrgudno doba nastupa od 52. godine

Anketa među 2.000 Britanaca pokazala je da oni 52. godinu ocenjuju kao prelomnu jer smatraju da u kasnijim godinama čovek postaje sve namćorastiji.

Od početka šeste decenije ljudi se mnogo manje smeju nego mlađi svet, a mnogo više se žale, pokazala je anketa britanskog TV kanala Dejv, a prenosi Rojters.

Istraživači su utvrdili da se deca u najranijem uzrastu smeju i do 300 puta dnevno, dok se već u tinejdžzerskim godinama nasmeju u proseku svega šest puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevno. Osobe starije od 60 godina u proseku se nasmeju svega 2,5 puta dnevno.

Anketa je takođe pokazala da većina Britanaca smatra da su muškarci veći mrgudi od žena.

Jedan od razloga znatnog opadanja veselog raspoloženja među Britancima u starijim godinama bi mogao da bude manjak sposobnosti pričanja viceva. U pomenutoj anketi se ispostavilo da prosečni Britanac zna samo dva vica.

Foto: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.