Izvor: eKlinika.rs, 17.Okt.2023, 18:00

Možemo li zaista izgledati 10 godina mlađe



Odgovor na pitanje da li možemo izgledati 10 godina mlađe, dobićete kad pogledate današnji ePodcast u kome je naš gost dr Dejan Antonić, specijalista estetske i antiejdžing medicine.
Pravo vreme za antiejdžing tretmane Na pitanje kada nije ni previše rano a ni kasno uraditi antiejdžing procedure dr Dejan Antonić je odgovorio:
– Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << postoji jasno definisana, niti u literaturi, niti u opšte, u nekim stručnim radovima, granica godina kada je vreme početi sa anti-aging procedurama kako bismo lepše starili. Neko je opšte prihvaćeno pravilo da nikako ne treba bilo šta u tom pravcu od tih procedura raditi pre 18. godine. Moje lično iskustvo i moj stav kada je u pitanju starostna granica mojih pacijenata jeste da pre 30. godine ne volim da radim ni jednu agresivniju ili možda ozbiljniju antiejdžing i estetsku proceduru.
U prošloj epizodi ePodcasta odgovorili smo na pitanje  O čemu treba voditi računa prilikom izbora dijete
Dogovor između lekara i pacijenta je najvažniji Naš sagovornik kaže da posednje vreme sve veći broj pacijenata želi da izgleda prirodno, nenapadno, što nije bio slučaj u bliskoj prošlosti, da stari lepo i da izgleda dobro za svoje godine.
– To je sve češće uvod pri prvom pregledu ili tačnije konsultaciji, kad pacijenti dođu kod mene. Najčešće mi se dešava da pacijenti dođu sa fotografijama nekih, recimo lepih usana ili lepog oblika očiju. Pogotovo mlade djevojke donose slike Anđeline Džoli ili nekih naših poznatih estradnih ličnosti. Moj cilj je da u tom prvom razgovoru, kada treba da odredimo pravac u kojem ćemo da idemo sa estetikom i antiejdžingom, jeste da objasnim da ne idu svake usne, svaki oblik, svaki volumen usana, očiju, jagodica uz svako lice i svaki karakter. Zato je mnogo važno da taj naš razgovor potraje, da odvojimo bar pola sata za inicijalni razgovor, da i kroz tu priču u stvari procenim da li će karakteru te ličnosti odgovarati ono što joj se vizuelno dopada. I dopada joj se, ali na nekom drugom licu. Tako da je uloga lekara estetske i antiejdžing medicine u stvari je da objasni pacijentu šta će najbolje da stoji njegovoj anatomiji lica, njegovim konturama, fizionomiji, mimici i ličnosti. Tako da taj inicijalni razgovor znači jako mnogo da bi konačan rezultat bio ono o čemu svi danas pričaju – želimo da izgledamo prirodno, ali lepše – kaže dr Dejan Antonić.
I muškarci dolaze na tretmane Nisu samo žene te koje dolaze kod specijaliste estetske i antiejdžing medicine, dolaze i muškarci a zanimalo nas je šta oni žele da im se uradi od procedura?
Muškarci, starosti 35 do 55 godina života, se obraćaju lekarima za antiejdžing procedure sa idejom da se uradi neki tretman da izgledaju zdravije, svežije, odmornije, da nemaju previše bora i da se ne menja u narednih par godina. Dakle muškarci shvataju da postoje antiejdžing procedure koje apsolutno ništa neće promeniti u njihovoj fizionomiji, da apsolutno ne mora sve da se svodi na botoks i filere, čega se većina muškaraca plaši, već da danas imamo toliko savremenih, modernih, bezbolnih, što je za muškarce jako važno jer su mnogo osetljiviji na bol od žena, procedura sa kojima možemo u stvari da učinimo da oni izgledaju zdravo, lepo, sveže i da se ne menjaju kako godine idu. Jednom rečju da usporimo starenje – objasnio nam je dr Dejan Antonić.
Na kraju gostovanja za dr Dejana Antonića imali smo nekoliko pitanja na temu šta su istine a šta zablude vezane za estetske i antiejdžing procedure, a da biste saznali odgovore pozivamo vas da pogledate ePodcasta koji se nalazi na početku teksta.
Reč, dve o gostu ePodcasta Dr Dejan Antonić, osnivač ordinacije Esthelligence, diplomirao na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu 1996. godine. Radio je kao lekar na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potom na Institutu za majku i dete i u farmaceutskim kompanijama. Od 2008. godine profesionalnu karijeru nastavlja u Pragu, gde živi i radi do 2014. godine. U Pragu započinje svoje školovanje iz oblasti estetekse medicine na Institutu doktorske kozmetologije i dermatologije. Tada započeto usavršavanje traje i dalje a prošao je kroz mnoge svetske škole od Frankfurta i Dubaia do Pariza, Monte Karla, Treviza, Bangoka, Los Andjelesa, Barselone…
Član je Lekarske komore Srbije od 2015. godine, član upravnog odbora Srpskog udruženja estetske i antiejdžing medicine (SESIAM) i član Nacionalnog udruženja lekara estetske medicine Srbije (NULEM).
Članak Možemo li zaista izgledati 10 godina mlađe se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.