Mame, kad je poslednji put vaše dete popilo čašu vode?

Izvor: eKlinika.rs, 06.Jul.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mame, kad je poslednji put vaše dete popilo čašu vode?

Šokantni podaci stižu iz sveta zdravlja. Deca su nam sklona bolestima jer su, verovali ili ne, ŽEDNA!
Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

Istraživanje naučnika s Harvarda pokazuje da više od polovine dece stare od 6 do 19 godina ne unosi dovoljno tečnosti, dok gotovo četvrtina UOPŠTE ne pije vodu, bilo česmovaču, bilo flaširanu, već samo sokiće, gazirane ili energetske napitke!
Stručnjaci upozoravaju da su deca >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << podložnija dehidraciji od odraslih, a posebno leti, jer se sporije prilagođavaju na visoke temperature vazduha. Kako su pokazali rezultati, dečaci su posebno ugroženi i unose čak 76 odsto manje vode od svojih vršnjakinja.
Koliko je ovo strašno jasno je kad se zna da čak i blaga dehidracija može dovesti do glavobolja, iritabilnosti, poteškoća sa cirkulacijom krvi i smanjenja telesnih i psihičkih sposobnosti.
Novi nalazi su prikupljeni na uzorku od oko 4.000 ispitanika.
(eKlinika.rs/Telegraf.rs)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.