Malo poznat simptom raka želuca možemo uočiti dok jedemo

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 08:12

Malo poznat simptom raka želuca možemo uočiti dok jedemo

Svake godine oko 6700 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu dobije dijagnozu raka želuca, a lekari upozoravaju da bi trebalo da obratimo pažnju na simptome. Vodeća dobrotvorna organizacija Guts UK upozorila je da se mnogim ljudima rak želuca dijagnostikuje kasno, što znači da su prognoze za pacijente lošije. Uočavanje simptoma što je ranije moguće u tome može pomoći, a jedan od znakova upozorenja mogao bi se pojaviti za vreme obroka.

Stručnjaci upozoravaju da bi, ako se osećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sito nakon što ste pojeli samo malu količinu obroka, to moglo ukazivati ​​na rak želuca. Ostali simptomi koji takođe mogu biti znak ove vrste raka uključuju gubitak težine, bolove u stomaku, probavne smetnje koje duže vreme ne prolaze i poteškoće s gutanjem.

U nešto ređim slučajevima javljaju se i poteškoće s gutanjem, neobjašnjiv gubitak težine, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje, stolica tamne boje i umor zbog niskog nivoa crvenih krvnih ćelija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.