Leto je i smrde vam noge? Evo rešenja

Izvor: eKlinika.rs, 06.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto je i smrde vam noge? Evo rešenja

Nije reč o lošoj higijeni vaših stopala, već o kombinaciji znoja i cipela što stvara savršenu okolinu za rast bakterija
Foto-ilustracija: Flickr noricum/Alexander Bolotno

Kada po letnjim vrućinama ceo dan nosite svoje omiljene baletanke ili patike, one će neminovno povući neprijatan miris.
Kako biste umanjili ili rešili ovaj problem ne morate da bacite cipele ili ih uništite prečestim pranjem, već rešenje potražite u svom domu.
Svemoćna soda-bikarbona
>> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << /> U unutrašnjost cipela pospite jednu kašiku sode bikarbone i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro samo istresite ili iščetkajte prašak iz cipela i bićete iznenađeni – neće biti ni traga neprijatnim mirisima.
Eterična ulja
Ako želite dodatno da osvežite cipele, u neku praznu bočicu sa raspršivačem pomešajte malo apotekarskog alkohola, vode i par kapi eteričnog ulja od limuna ili narandže. Lagano promućkajte pa  poprskajte unutrašnjost cipela i ostavite da se u potpunosti osuši.
Foto-ilustracija: Foter/Antimidia

“Punjene” čarape
U pamučne čarape uspite prašak za pecivo, malo sode bikarbone i kukuruznog skroba pa te čarape ugurajte u cipele. Ostavite da čarape odstoje preko noći. Sutradan ih izvadite i videćete da su one povukle sve ustajale mirise.
Foto-ilustracija: Foter.com / VancityAllie

Mirišljave maramice
U cipelu ili patiku stavite po jednu mirisnu maramicu koje se inače koriste za sušilice veša. Maramice postavite na celu dužinu uložka po kojem gazite i ostavite ih tako dok god vam cipele ne zatrebaju. One će upiti višak vlage i ostaviti svež miris.
(eKlinika.rs/Telegraf.rs)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.