Lekovitost ovog voća je zaista neverovatna!

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovitost ovog voća je zaista neverovatna!

Znamo da su urme veoma zdrave, ali ne i koliko su zaista blagotvorne za naš organizam

Ovo voće je bogato prirodnim šećerom koji je odlična zamena za običan. Urme umanjuju osećaj gladi, prava su prirodna multivitaminska tableta, zbog čega se preporučuju i odraslima i deci.

Pomažu kod anemije, visokog krvnog pritiska, holesterola, čak i u borbi protiv raka. Gotovo da nema bolesti koje ne mogu da se leče urmama.

Takođe, sadrže lutein i zeaksantin, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega ih nazivaju vitaminima za oči, pa ukoliko želite da sačuvate vid jedite što češće ovo voće. Urme su bogate i kalijumom koji je dobar protiv dijareje. Njihovo redovno konzumiranje pomaže da se crevna flora što brže obnovi, ali stimuliše i stvaranje dobrih bakterija u crevima.

Obiluju prirodnim vlaknima koja blagotvorno utiču na rad creva. Ukoliko imate problem sa lenjim crevima, bilo bi dobro da uveče stavite u vodu nekoliko urmi. One će tokom noći pustiti sok koji je odličan laksativ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.