Lekari VMA uklonili retku vrstu malignog tumora

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari VMA uklonili retku vrstu malignog tumora

Multidisciplinarni tim onkoloških klinika Vojnomedicinske akademije, na čelu sa prof. dr Bratislavom Trifunovićem, izveo je izuzetno komplikovan operativni zahvat uklanjanja veoma retke vrste malignog tumora.

Kako je navedeno u saopštenju, sarkom ogromnih dimenzija koji je zahvatio desnu polovinu tela, grudnog koša i abdomena, operisan je kod jedne četrdesetsedmogodišnje pacijentkinje, koja je stabilno i dobro se oporavlja od operacije.

"Iako je pacijentkinja prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << lečena u više medicinskih ustanova u zemlji i inostranstvu, od daljeg lečenja se odustalo zbog velikog operativnog rizika. Nakon brojnih konzilijuma i konsultacija sa porodicom, lekari VMA odlučili su da pomognu pacijentkinji, jer je njen život bio ozbiljno ugrožen tumorom prečnika 80 centimetara i težine preko 25 kilograma", navodi se u saopštenju.

Da bi zahvat bio izveden, bilo je neophodno napraviti resekciju više rebara, torakalnog zida, pluća, dijafragme, desne polovine debelog creva, tankog creva, desnog bubrega, jetre i žučne kese, dodaje se.

"Operativni tim VMA bio je u sastavu: Bratislav Trifunović, Vojislava Nešković, Aleksandar Ristanović, Boško Milev, Boban Đorđević, Jovan Kršić, Branimir Nešković, Marijana Bugarčić, Jasmina Ivić, Marko Trifunović, Zoran Rujanovski i Ilija Dimitrijević, uz stalno prisustvo u sali vaskularnih hirurga Uroša Zoranovića i Momira Šarca", saopšteno je.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari sa VMA uklonili sarkom težak 25 kilograma

Izvor: B92, 16.Okt.2018

Multidisciplinarni tim onkoloških klinika Vojnomedicinske akademije, sa prof. dr Bratislavom Trifunovićem na čelu, izveo je izuzetno komplikovan operativni zahvat uklanjanja veoma retke vrste malignog tumora...Sarkom ogromnih dimenzija koji je zahvatio desnu polovinu tela, grudnog koša i abdomena,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.