Laparaskopska transplantacija bubrega

Izvor: Mondo, 04.Dec.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laparaskopska transplantacija bubrega

Prva laparaskopska transplantacija bubrega sa živog srodnika-davaoca pacijentu sa oštećenom bubrežnom fiunkcijom u Srbiji izvedena je danas na Klinici za urologiju Kliničkog centra Vojodine, saopšteno je iz te ustanove.

"Procedura podrazumeva uzimanje bubrega sa živog srodnika-davaoca radi transplantacije pacijentu sa oštećenom bubrežnom funkcijom, odnosno pacijentu koji je na hroničnom programu dijalize.

Obezbeđenje bubrega za transplantaciju na ovaj način do sada nije rađeno kod nas", navodi se u saopštenju.

Operaciju je uradila lekarska ekipa sa Klinike za urologiju, na čijem čelu je bio Goran Marušić.

(Beta)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva laparaskopska transplantacija bubrega u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2012

NOVI SAD - Prva laparaskopska transplantacija bubrega sa živog srodnika-davaoca pacijentu sa oštećenom bubrežnom fiunkcijom u Srbiji izvedena je danas na Klinici za urologiju Kliničkog centra Vojodine, saopšteno je iz te ustanove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.