Kvantna medicina otkriva sve bolesti

Izvor: B92, 18.Dec.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvantna medicina otkriva sve bolesti

Nova grana detektuje i najmanju promenu u organizmu. Precizno se dijagnostikuju obolenja dojke, štitaste žlezde, srca, krvnih sudova...

Predviđanja naučnika su se obistinila. Kvantna medicina polako osvaja svet i mogla da bi da postane vodeća grana u ovom veku. Na takav zaključak navode njene neizmerne mogućnosti u dijagnostikovanju i blagovremenom otkrivanja patoloških promena u organizmu, koje mogu da promaknu drugim aparatima: ultrazvuku, skeneru ili magnetnoj rezonanci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šta je kvantna medicina objašnjavaju lekari Poliklinike za integrativnu medicinu "As medikus Biorezonanca", dr sci med Nina Nikolovska - Sinicki i dr sci med Aleksandar Sinicki.

- Kvantno - informaciona medicina je nova grana medicine, zajedno sa klasičnom i najnovijim saznanjima iz biofizike i elektronike čini integrativnu medicinu. Ona, zapravo, detektuje sve promene naizgled zdravog, kao i bolesnog organa. To radi sa visokom preciznošću, čak i kada su najmanje promene ćelije u pitanju, tako da omogućava blagovremenu terapiju. Kvantna medicina je garant dobrog zdravlja, u smislu prevencije, dijagnostike i terapije mnogih obolenja - ističe dr Nina Nikolovska - Sinicki.

* Zašto se još smatra medicinom budućnosti, kada se i sada primenjuje?

- Naučnici su je tako proglasili jer koristi neinvazivne metode u dijagnostici i terapiji bez kontrasta, zračenja, zatvorenog prostora. Znači, potpuno je bezbedna i komforna za pacijenta. Sa holističkim pristupom, pacijent se posmatra kao celina, odnosno leči se čovek a ne određena boljka. U kratkom vremenskom roku se dobija veliki broj informacija o zdravstvenom stanju pacijenta, o svim organima i organskim sistemima. Zasniva se na biološkoj rezonanci, tako da svaka ćelija predstavlja elektromagnetnu jedinicu koja šalje elektromagnetne talase kao rezultat biohemijskih procesa u njoj. Kada se normalno elektromagnetno polje u ćelijama poremeti, menjaju se i procesi što dovodi do obolenja. Promene prvo nastaju u međućelijskoj komunikaciji. To je takozvana informaciona faza koja prelazi u energetsku, da bi kasnije nastale evidentne promene i u laboratoriji, sve do pojave bolesti koju može da dijagnostikuje i ultra zvuk i drugi aparati.

Na koji način se "očitava" zdravstveno stanje u organizmu, objašnjava dr Aleksandar Sinicki:

- Biorezonantni i termovizijski skener su savršena dostignuća kvantne fizike za sagledavanje zdravstvenog stanja organizma. Dijagnostikuju sve promene elektromagnetnog polja i talasa, kao i prekid informacija na ćelijskom nivou. Biorezonantni skener, osim što bolest dijagnostikuje u fazi kada još nema organskih promena, pa ne mogu da je prepoznaju ultrazvuk, skener i magnetna rezonanca, istovremeno može da zameni nekoliko specijalističkih pregleda, različitih snimanja, testiranja, laboratorijskih analiza. Što je najvažnije, nema štetnog zračenja. Ova jedinstvena dijagnostička aparatura može da prati sve etape i prelaze od zdravlja do bolesti, na osnovu promena elektromagnetnih osobina tkiva, pojedinih ćelija i hromozoma. Lekarima pruža mnoštvo informacija, o najsitnijim detaljima, prisustvu bakterija, virusa i parazita, kao i o alergenima, upalnim, degenerativnim i drugim procesima. Ovako detaljno sagledavanje omogućava veliki izbor terapije.

* Kako se određuje terapija?

- Za svakog pacijenta se posebno testira lek koji postoji u memoriji aparature. To može da bude i lek koji pacijent donese, a utvrđuje se da li povoljno deluje na bolest ili ima neželjene efekte na organizam. Takođe, kvalitetno se određuje krvna slika, kao i biohemijske promene bez uzimanja krvi.

* Kako funkcioniše termovizijski skener?

- Pravi dijagnozu na osnovu infracrvenog i toplotnog zračenja u organizmu. Specijalnom kamerom se registruje promena, zavisno od toga da li je deo tela zahvaćen bolešću ili ne. Ova metoda precizno dijagnostikuje obolenja dojke, štitaste žlezde, srca i krvnih sudova, kao i stomačne, bubrežne, neurološke, reumatološke i druge probleme. Termogrami na kraju snimanja jasno pokazuju stanje, bez obzira na to da li je pacijent zdrav ili bolestan. Ukoliko, na primer, postoji slaba cirkulacija, površine su obojene u plavo, kod upale je područje crveno, a zdrav organizam se prikazuje u vidu zelene boje. Pomoću termovizijskog skenera može da se vidi disfunkcija štitaste žlezde i drugih organa, a da laboratorijski nalazi to ne potvrđuju. Tako može da se registruje više od 150 dijagnoza.

* Kvantna medicina ima veliku ulogu u terapijskom smislu?

- Mikrorezonantna ili informaciono - talasna terapija je deo kvantne medicine koji omogućava korigovanje poremećenog magnetnog polja i time pokreće telo da se izbori sa bolešću. Mikrorezonantna terapija je bezbolna i jednostavna. Uspešno se, više od dve decenije, koristi u lečenju gastritisa, čira, astme, bronhitisa, obolenja štitaste žlezde, dijabetesa, migrena, neuralgija, alergija, ginekoloških, uroloških i drugih obolenja, ali i u prevenciji i terapiji stresa. Prave se programi za svakog pacijenta, za više obolenja, u trajanju od 30 minuta. Na ovaj način se smanjuje nivo stresogenih hormona, a podiže adaptogenih. Zapravo, naše telo ima sopstvene lekove, koji su višestruko aktivniji od farmaceutskih preparata. Terapija nema neželjenih dejstava, predoziranja ili alergijskih reakcija. Da bi se postigao efekat, radi se 12 dana u kontinuitetu. Ovaj deo medicine akcenat stavlja na zdravlje, ne na bolest. Ima zdrav i ekološki pristup organizmu, koji podrazumeva aktiviranje unutrašnjih potencijala u prevenciji i u lečenju.

izvor: novosti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.