Kineske vežbe za zdravlje i dug život

Izvor: S media, 24.Sep.2010, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineske vežbe za zdravlje i dug život

Problem sa viškom kilograma, povišenim krvnim pritiskom i nivoom šećera u krvi mogu biti ublaženi praktikovanjem taj čija.

Treniranje sportskih veština kao što su či gong, poznat i pod nazivom či kung i taj či može da pomogne osobama koje imaju problem sa viškom kilograma, povišenim krvnim pritiskom i nivoom šećera u krvi, pokazali su rezultati australijskog istraživanja objavljenog u "Britanskom časopisu sportske medicine".

Naučnici s Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Kvinslendu su došli do tih rezultata ispitujući uticaj taj čija i či gonga, tradicionalne kineske gimnastike, na grupi odraslih osoba obolelim od metaboličkog poremećaja - sindroma X , koja je bila podvrgnuta tim vežbama tokom 12 sedmica, preneli su francuski mediji.

Kod tih učesnika u ispitivanju je na kraju registrovan gubitak telesne težine, kao i poboljšanje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Učesnici su oslabili u proseku tri kilograma i izgubili oko tri santimetra u obimu oko struka, a njihov krvni pritisak, nivo šećera, mentalno zdravlje i vitalnost su se u velikoj meri poboljšali.

Kod nekih ispitanika čak više nije bilo metaboličkog poremećaja.

Izvor: (Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.