Kako u današnje vreme kuca biološki sat?

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako u današnje vreme kuca biološki sat?

Dok je stopa trudnoće žena mlađih od trideset godina pala od 1990. godine, stopa trudnica starijih od trideset godina se penje.

Prema istraživanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, broj žena koje između trideset i pete i trideset i devete godine ostaju u drugom stanju se povećao za trideset odsto.“Očekuje se da se žene do tridesetih godina posvete karijeri i obrazovanju, a osnivanje porodice ostave za kasnije”, izjavila je Rejčel Džojs, viši naučni saradnik sa Gutmaher >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << instituta.Između 2000. i 2009. godine stopa trudnoće je pala za dvanaest odsto, ili gotovo šest miliona trudnoća.Stopa abortusa je takođe opala u periodu između 1990. i 2000. godine.Stopa tinejdžerskih trudnoća je doživela istorijski pad u 2009. godini kod devojčica između 15 i 17 godina (53 odsto niže) i 18 i 19 godina (36 odsto niže).Istraživanje je pokazalo da sve više tinejdžerki odlaže prvi seksualni odnos i koriste efikane metode kontracepcije.Izvor: Super žena

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.