Kako da se zategnete dok spremate ručak

Izvor: Mondo, 28.Apr.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se zategnete dok spremate ručak

Prosečna žena provodi između šest i 13 sati nedeljno spremajući obroke. Evo kako da to vreme iskoristite da se zategnete.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Pomislite samo koliko vremena provedete čekajući da se hrana skuva, da se rerna zagreje…?

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

S obzirom na to da živimo ubrzanim tempom, mnogi nemaju vremena da se posvete vežbanju. Upravo zato će vam biti korisne ove vežbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za koje vam treba nekoliko minuta, taman dok se hrana kuva ili zagreva rerna, a za koje vam nije potrebna nikakva dodatna oprema.

Još saveta o vežbanju: MONDO FITNES

Čučnjevi

Dok stojite pored sudopere ili radne površine, okrenuti licem ka toj površini, ispružite ruke i stavite šake na tu površinu. Pravih leđa, savijte noge u kolenima i uradite čučanj.

Ustanite i ponavljajte nekoliko puta - dok vas ručak "ne pozove" nazad.

Skokovi

Reč je o jednostavnoj, ali veoma efikasnoj vežbi. Jednostavno skačite uvis, šireći noge i ruke pri skoku tako da stvorite oblik zvezde. Ponavljajte oko 40 sekundi, pa 20 sekundi odmarajte.

Sklekovi uza zid

Možda niste u formi da biste radili "prave" sklekove, a možda vam ni kuhinja nije dovoljno velika za to. U svakom slučaju, idealna "kuhinjska" vežba su sklekovi uza zid, koje radite na sledeći način: okrenite se licem prema zidu, šake naslonite na tu površinu, a noge malo udaljite od zida i podižite se i spuštajte kao kada biste ih radili na podu.

Iskorak

Ako za to imate dovoljno mesta u kuhinji, radite jednostavan iskorak dok se ručak krčka. Neka vam leđa budu prava, jednu nogu izbacite napred, tako da kada čučnete, obe noge u kolenima budu savijene pod uglom od 90 stepeni. Dakle, iskoračite jednom nogom i čučnete.

Evo još nekih vežbi koje možete da radite u kuhinji:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.