Kako da duvate 100 svećica na rođendanskoj torti?

Izvor: NaDlanu.com, 12.Jul.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da duvate 100 svećica na rođendanskoj torti?

Dugovečnost nije samo stvar genetskog nasleđa. Srećom postoje načini da sami utičemo na to koliko ćemo živeti:kvalitetan san, fizička aktivnost i "njeno veličanstvo" pravilna ishrana. Pogledaj koje su to namirnice eliksiri zdravlja.

1. Brokoli- u prevenciji kanceraPun je sulforafana i drugih antioksidanasa koji štite zdrave ćelije od oštećenja izazvanih radikalima . Nedavna istraživanja su pokazala da u ključaloj vodi dolazi do oslobađanja radikala, zato je sirovo povrće >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << najbolje.2. Integralne žitarice za zdravo srceSadrže razlilčite antioksidanse i vitamine, reguliše holesterol i nivo šećera u krvi . Zrno ovsa sadrži jedinstven antioksidans zove.3. Jagode za moždane vijuge, ravonotežu i mišiće Ne samo da mogu da vam produže život, već u kasnijim godinama poboljšavaju njegov kvalitet. One su prepune antioksidansa koji štite od oštećenja4. Crna čokolada-sprečava zgrušavanje krviPuna je flavonida, jedinjenja koje sprečava zgrušavanje krvi.5. Paradajz- u prevenciji kancera Odličan je izvor likopena, koji sprečava nastajanje nekih vrsta raka: rak prostate, želudca i pluća6. Orasi- smanjuju nivo holestorela u krvi

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.