Izvor: eKlinika.rs, 31.Mar.2024, 13:33

Kako da čuvamo isečeni avokado i sprečimo da potamni

Isečeni avokado lako potamni i bez obzira na mnogo trikova za koje se tvrdi da sprečavaju taj proces i održavaju svež avokado mesec dana, svi oni nisu bezbedni. Primena pogrešnog saveta može čak dovesti do bolesti koje se prenose hranom. Godine 2022, Američka administracija za hranu i lekove (FDA) izdala je upozorenje kao odgovor na savet koji se pojavio na društvenim mrežama i postao viralan, a koji je sugerisao da čuvanje celog ili isečenog avokada u vodi duže održava njegovu svežinu.
Koji su zdravstveni rizici skladištenja isečenog avokada u vodi Ideja da se isečeni avokado čuva u vodi zvuči uverljivo. Avokado počinje da dobija braon boju kada je izložen kiseoniku, u procesu oksidacije,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.