Kada će eliksir mladosti stići u apoteke

Izvor: Mondo, 11.Jan.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će eliksir mladosti stići u apoteke

Ruski akademik Vladimir Skulačov napravio je, i koristio, kapi za oči sa supstancom z akoju tvrdi da zaustavlja starenje. Evo šta još "mućka" ovaj naučnik.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Vladimir Skulačovljeva kaže da sada radi na preparatu koji bi trebalo da bude dostupan svima, a koji leči bolesti "izazvane starenjem".

On se koncentrisao na rad mitohondrija, jer smatra da one u ćeliji imaju "funkciju agregata". Međutim, vremenom, ta njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << funkcija slabi usled oksidacije.

"Ako se deblokira taj mehanizam, ljudi će biti zdravi do starosti. To nije besmrtnost. Reč je o tome da se čovečanstvo spasi ponižavajućeg stanja oronulosti pred kraj života. U prirodi postoje vrste životinja koje ne stare, na primer, mnogi krokodili, pojedine kornjače i grenlandski kit", kaže Skulačov, koji je 2004. godine zajedno sa svojim sinovima, biologom Maksimom i matematičarem Inokentijem, izveo formulu nove supstance za koju kaže da usporava starenje.

Nazvali su je SkQ, a reč je o supstanci koja snabdeva membrane prirodnim antioksidansima. Njena efikasnost proverena je na životinjama, a sada od toga pokušavaju da naprave lek za ljude.

Za sada su uspeli da naprave surutku za pomlađivanje, kao i kapi za oči, za bolji vid, i protiv suvih očiju, koje se već nekoliko godina prodaju u ruskim apotekama. Sada je taj preparat na kliničkom testiranju u SAD.

Da li verujete da je moguće napraviti eliksir mladosti? Da li biste ga koristili? Pišite nam u komentarima...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.