Kad uvećanje usana krene po zlu

Izvor: B92, 01.Avg.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad uvećanje usana krene po zlu

Lora Samers bila je zavisnica od estetskih operacija, sve do uvećanja usana, kada je shvatila da jeftini kozmetički zahvati mogu na posletku koštati života.

Posle toga, njen život se potpuno promenio.

“Pogledala sam u ogledalo i počela da vrištim. Videla sam to čudovište koje me gleda i nisam mogla da se prepoznam”, kaže ova manekenka koja je na kozmetičku hirurgiju do sad dala više od 75.000 evra.

Njene usne uvećale su se četiri puta u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na normalnu veličinu nakon što joj je hirurg ubrizgao očigledno neispravnu tečnost u usne. Sada ova devojka želi da upozori svet na rizike odlaska kod jeftinih hirurga sumnjivog porekla.

“Oni se igraju sa tuđim životima. Mogla sam dobiti infekciju i umreti”, kaže 27-godišnji model.

Ona se prvi put podvrgla estetskoj operaciji u 20. godini, zato što su je tokom celog školovanja ostali đaci maltretirali zbog izgleda. Međutim, sada je odlučila da zbog izgleda više nikad neće rizikovati svoje zdravlje zbog lepoze.

“Filere su mi ubrizgali injekcijom. Sve je trajlo svega nekoliko minuta i delovalo zaista profesionalno. Otišla sam nazad na posao i posle nekih sat vremena počela da se osećam čudno. Vrtelo mi se u glavi i uopšte nisam osećala usne. Mislila sam da je to normalno, pa sam nastavila sa svakodnevnim aktivnostima”, kaže ona.

Međutim, njeno celo lice je uskoro bilo ukočeno i pljuvačka je počela nekontrolisano da joj curi iz usta. Sedećeg dana probudila se sa ogromnim otokom i otišla pravo u bolnicu, ali lekari nisu znali kako da joj pomognu, jer je sastav filera bio nepoznat.

Jedva je uspela da pronađe “kliniku” koja je obavila uvećavanje usana, ali su je oni obavestili da se više ne bave tim poslom.

Čak i danas, više od 20 meseci od tog zahvata, njene usne još nisu dobile normalan oblik.

"Igrala sam ruski rulet sa svojim zdravljem, ali to više nikad neću dozvoliti sebi", kaže Lora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.