Još dvoje umrlo od virusa Zapadnog Nila

Izvor: Mondo, 16.Okt.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dvoje umrlo od virusa Zapadnog Nila

Od početka godine u našoj zemlji je do groznice Zapadnog Nila umrlo ukupno 36 ljudi.

Foto: Guliver/Getty Images/RobertAx

U Srbiji su protekle sedmice od posledica groznice zapadnog Nila umrle dve osobe, pa je broj smrtnih slučajeva od početka godine povećan na 36, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Doktor Milan Jovanović Batut".

Od groznice zapadnog Nila u Srbiji je u protekloj sedmici registrovano 16 obolelih, pa je u ovoj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ukupno evidentirano 385 obolelih, navedeno je sajtu "Batuta".

Najviše obolelih je na području Beograda, njih 196, te u Južnobačkom okrugu 53 i Južnobanatskom okrugu 52.

Oboljenje od groznice Zapadnog Nila u Srbiji je prvi put registrovano 2012. godine i od tada do prošle godine prijavljena su 574 slučaja, a umrlo je 61 lice, navode iz Instituta.

Groznica zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se javlja u periodu najveće aktivnosti komaraca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.