Jesenji festival zdravlja za mlade

Izvor: B92, 21.Sep.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenji festival zdravlja za mlade

Dvodnevni "Festival zdravlja" otvoren je danas u Domu omladine u Beogradu, a tema ovogodišnje manifestacije su mladi i očuvanje zdravlja mladih generacija.

"Ove godine stavili smo akcenat na zdravlje mladih i cilj nam je da što više ljudi dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje", kazala je direktorka festivala dr Mima Fazlagić.

Prema njenim rečima, posetioce očekuju brojna predavanja na temu zdravlja, a biće predstavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i razni programi vežbi namenjeni građanima svih uzrasta.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, Incest trauma centrom i "Astrom", u okviru festivala biće održana i Konferencija posvećena bezbednosti i zdravlju dece i omladine.

"Fokus festivala je na mladima, ali nećemo zaboraviti ni pripadnike sredovečne i starije generacije, jer su oni najbrojniji", kazala je promoterka manifestacije dr Nada Macura iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Za najmlađe posetioce festivala biće održana i "Junior olimpijada", a najspretniji i najtalentovaniji u sportskim disciplinama dobiće nagrade.

Takođe je zanimljiva i radionica "Moja kravica dečji kutak", gde će mališani tokom dvodnevnog festivala moći da crtaju.

Na Jesenjem festivalu zdravlja, koji se održava šesti put, predstavilo se oko 70 izlagača koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom, velnesom...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup o reproduktivnom zdravlju

Izvor: OkRadio.rs, 21.Sep.2012

NVO “NEXUS” u okviru projekta “Kampanja o reproduktivnom zdravlju”organizovala je okrugli sto na temu “Uticaj socioekonomskih faktora na zdravlje”. Skup je održan u vranjskom Domu za učenike i studente.    Cilj projekta čiji je donator  fondacija CARITAS Luksemburg je da se ženama...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.