Hleb leči štucavicu, a luk vrtoglavicu

Izvor: S media, 28.Mar.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb leči štucavicu, a luk vrtoglavicu

Trčanje kod lekara zbog svake tegobe koju osetite nije neophodno, a kljukanje lekovima možete lako da izbegnete i opet se otarasite neprijatnosti. Dovoljno je smao da zavirite u kuhinju...

Nije potrebno da koristite lekove baš za sve tegobe. Da biste neke od njih rešili, dovoljno je da samo „pronjuškate" po svojoj kuhinji ili frižideru. Mala medicinska čuda nalaze se svuda po našem domu, samo je potrebno da ih pronađete i upotrebite na pravi način.

Kamilica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protiv upale očiju

Napravite čaj od kamilice i ostavite da se rashladi. Potopite komad vate, iscedite ga i laganim pokretima isperite oči upaljene zbog konjunktivitisa.

Jogurt protiv opekotina

Opekotine od sunca možete da izlečite jogurtom. Namažite kožu debljim slojem jogurta. To će smiriti neprijatno peckanje i pomoći koži da se oporavi i vrati izgubljenu vlagu.

Hleb i biber protiv štucavice

Da biste se rešili štucanja, uzmite komadić suvog hleba i polako ga žvaćite. Isto tako, možete lagano da udahnete malo mlevenog bibera od čega ćete kratko kijati, ali će štucavica potpuno prestati.

Kocka leda protiv gorkih lekova

Istrljajte jezik kockicom leda od čega će utrnuti, a vi nećete osetiti gorki lek koji morate da popijte.

Luk protiv vrtoglavice

Ako osetite slabost i vrtoglavicu, odsecite parče luka, približite ga nosu i duboko udahnite. Luk će razbistriti vašu glavu i zaustaviti vrtoglavicu.

Teniska loptica protiv bolnih stopala

Dok gledate televiziju, spustite bosu nogu na tenisku lopticu i pritiskajte tabanom kotrljajući je u oba smera. Loptica će izmasirati vaša bolna stopala.

Odeća protiv komaraca

Umesto da sredstvo protiv dosadnih komaraca poprskate po koži, uradite to po odeći. Efekat će biti isti, komarci će biti oterani. Takođe, na ovaj način znojenje neće umanjiti učinak sredstva za zaštitu od komaraca.

Biljke i začini protiv zadaha

Efikasno sredstvo protiv zadaha krije se u vašoj kuhinji. Da biste rešili ovaj neprijatan problem, žvaćite peršun, lišće nane ili kardamom.

Povezane vesti

Uklonite uobičajene tegobe svog ljubimca uz pomoć kućnog lečenja

Bakini lekovi protiv glavobolje

Izbegavajte "čarobne preparate"

Topla kupka brzo uklanja glavobolju

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.