Engleska će registrovati sve grudne implantate

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska će registrovati sve grudne implantate

Nakon prošlogodišnjeg skandala sa potencijalno opasnim implantatima za grudi, Engleska se bori protiv takozvane “kaubojske industrije”.

Ta država planira da uvede registar za sve operacije povećanja grudi, a Škotska, Vels i Severna Irska će verovatno slediti taj primer.

“Skandal sa PIP implantatima pokazao je kako kaubojska industrija može da dovede do sumnjivih lekarskih praksi. Potrebno je da efikasnije pratimo kvalitet implanta koje žene dobijaju i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se uverimo da kada stvari pođu naopako, možemo reagovati najbrže što možemo”, rekao je dr Den Polter, ministar zdravlja Engleske.

Odluka je posledica toga što lekari nsu mogli da potvrde da li su neke od njihovih pacijentkinja dobile potencijalno neispravne implantate.

Engleska će prvo probno početi da registruje osobe koje su obavile takve operacije, pre nego što evidentiranje postane obavezno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.