Eksperimentalni lek usporava napredovanje kovid-19?

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 15:54

Eksperimentalni lek usporava napredovanje kovid-19?

Istraživači koju učestvuju u ispitivanju jednog eksperimentalnog leka protiv kovid-19 tvrde da on u 79 odsto slučajeva usporava napredovanje te bolesti kod pacijenata koji su u kritičnom stanju.

Inhalacioni lek pod nazivom SNG001, koji je razvila farmaceutska kuća "Sinerdžen" sadrži beta-interferon, a u okviru ispitivanja davan je bolničkim pacijentima kojima je bila nužna kiseonička podrška pri disanju.

Iako je odranije bilo poznato da taj lek olakšava oporavak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obolelih od astme i hronične opstruktivne bolesti pluća koji imaju druge oblike infekcije pluća, poput gripa, do sada nije bilo jasno da li može biti od pomoći i obolelima od kovid-19, navodi "Skaj njuz".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.