Dozvolu za brzo testiranje dobilo 27 privatnika

Izvor: B92, 04.Avg.2020, 16:23

Dozvolu za brzo testiranje dobilo 27 privatnika

Dozvolu da obavljaju serološka testiranja na zahtev pacijenata dobilo je 27 privatnih laboratorija u Srbiji, rečeno jeTanjugu u Ministarstvu zdravlja.

D sada su serološka testiranja mogle da obavljaju samo državne laboratorija, ali su zbog velikog interesovanja građana uključene i privatne laboratorije.

Brzim ili serološkim testom dokazuje se prisustvo IgM i IgG antitela. Prisustvo IgM antitela potvrđuje da infekcija postoji i takva osoba šalje se na PCR testiranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je pouzdanije.

Prisustvo IgG antitela potvrđuje da je organizam bio u kontaktu sa virusom.

U državnim laboratorijama određena je jedinstvena cena od 1.200 dinara za serološko testiranje, dok privatnici samostalno određuju cenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.