Đukić Dejanović u poseti Bolnici u Ćupriji

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović u poseti Bolnici u Ćupriji

Ministarka zdravlja dr Slavica

Đukić - Dejanović, danas je u Opštoj bolnici u Ćupriji, povodom 132 godine ove ustanove, simboličnim presecanjem vrpce otvorila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje i Centar za hiperbaričnu medicinu, regionalnog karaktera.


U izgradnju Odeljenja za palijativno zbrinjavanje ministarstvo je uložilo 7. 500. 000 dinara, a ostalo Opšta bolnica, izjavio je Tanjugu, direktor bolnice dr Miroslav Stojanović.

On je dodao da će, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovoj ustanovi, najvećoj na "koridoru 10" od Beograda do Niša, uskoro biti otvoreno i Prijemno trijažno Odelenje sa urgentnom medicinom za ovaj region.

Stojanović se zahvalio Ministarstvu zdravlja na materijalnoj i stručnoj pomoći koju pruža ovoj ustanovi. Đukić - Dejanović je istakla da je "lepim povodom u Ćupriji, lepim za pacijente koji su najteži, jer se za njih otvara odeljenje sa devet postelja gde će biti dijagnostikovani i lečeni".

U Okviru ovog projekta, u 28 centara Srbije, vrednog 2,5 miliona evra, treba da zaživi ovakva nešto viskog standarda sa visoko stručnim ljudima koji će raditi palijativni negu na najvišem nivou, istakla je ona.

Đukić Dejanović je ocenila da je ovo, u teskim vremenima vredno poduhvatu i istakla da se uglavnom radi vlastitim sredstivima "ali nam EU pomaže u svemu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ðukić-Dejanović otvorila novo bolničko odeljenje

Izvor: Akter, 03.Dec.2013

Ministarka zdravlja dr Slavica Ðukić - Dejanović, danas je u Opštoj bolnici u Chupriji, povodom 132 godine ove ustanove, simboličnim presecanjem vrpce otvorila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje i Centar za hiperbaričnu medicinu, regionalnog karaktera

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.