Izvor: eKlinika.rs, 02.Apr.2024, 15:00

Disfunkcija karličnog dna – uobičajen problem o kome se retko govori

Iako disfunkcija karličnog dna nije opasna po život, može ozbiljno uticati na kvalitet života. Takođe, važno je zapamtiti da se problemi sa karlicom mogu pojaviti u bilo kom životnom dobu. Nikada nije lako razgovarati sa svojim lekarom o simptomima kao što je inkontinencija. To može biti znak disfunkcije karličnog dna ili spuštenih karličnih organa – što je češće nego što mislimo. Najmanje jedna od pet žena će tokom svog života imati operaciju zbog karličnog poremećaja, kaže dr Laura Martinez, urolog u Houston Methodist.
Šta je disfunkcija karličnog dna – Disfunkcija i poremećaji karličnog dna izuzetno su česti, ali mnoge žene ne traže pomoć jer im je neprijatno ili ne veruju da...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.